Treceți la conținutul principal

Raftul cu produse cosmetice naturale

  Din Antichitate pana in ziua de astazi ne-am bazat pe plante si pe produsele din plante pentru tratamentele cosmetice.Deoarece vietile noastre s-au complicat tot mai mult,cautam metode mai simple si naturale pentru a ne ingriji si rasfata.Ne atrage senzatia de puritate data de ingredientele naturale,pe langa increderea ca sunt mai benefice si sanatoase pentru piele.
  Va prezint o serie de ingrediente naturale si retete pentru a ne creea propriile retete cosmetice.


Aloe
Gelul de aloe calmeaza arsurile solare,hidrateaza pielea,previne hiperpigmentarea si are un efect de lifting.
 Pentru a-ti prepara o masca pentru fermitate,taie o frunza dintr-o planta de aloe,sectioneaza-o pe lungime,apoi aplica gelul rezultat pe fata curata.Lasa-l sa actioneze 10-15 minute,apoi clateste cu apa rece.



Avocado

Fructul de avocado este cel mai bun hidratant pentru pielea si parul uscat.Este bogat in vitamina E si uleiuri hidratante.
 Daca ai parul uscat si fragil,zdrobeste un avocado foarte copt cu un galbenus de ou si doua linguri de ulei de masline.Aplica acest amestec pe parul umed (acoperindu-l cu folie alimentara si un prosop),lasa-la sa actioneze intre 15 minute si o ora,apoi spala-ti parul cum faci de obicei,cu sampon si balsam.



Uleiul de camelie
Acest ulei este des intalnit in sampoanele hidratante japoneze si in tratamentele care dau luciu parului.El este extras din nuca copacului de camelie,o planta care creste si infloreste in toata Japonia.Este un ulei usor,ce se absoarbe rapid in foliculul firelor de par,dandu-i volum fara sa-l incarce.
 Daca ai scalpul uscat,incalzeste o ceasca de ulei de camelie,maseaza-l usor cu varfurile degetelor,apoi spala parul cu sampon si balsam.




Musetelul

 Aceasta planta contine azulena,o eficienta substanta antiinflamatorie,care calmeaza pielea uscata si sensibila,regenereaza parul si accentueaza suvitele blonde; reduce numarul vaselor capilare sparte .
 Pentru eliminarea punctelor negre,pune trei linguri de musetel uscat intr-un bol mare si toarma apa clocotita deasupra.Cat timp se infuzeaza,apleaca-te peste bol,acopera-ti capul cu un prosop si lasa-ti fata sa se abureasca timp de 5-10 minute.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Review Apivita crema de maini intens hidratanta

 In urma cu cateva luni,am am avut norocul sa castig un giveaway pe blogul  Cristinei Tacaciu ,premiul constand in doua produse Apivita(crema de maini intens hidratanta cu ulei de masline si unt de cacao si o masca de fata hidratanta cu aloe).  Produsele Apivita au in compozitie numai ingrediente naturale,combinand peste 5500 de extracte din plante,cu produse apicole pure si uleiuri esentiale organice. Ce spune producatorul:  -crema de maini Apivita cu ulei de masline si unt de cacao hidrateaza instantaneu si imbunatateste vizibil textura pielii.Numeroasele ingrediente active naturale si uleiurile sunt combinate pentru a mentine si restabili elasticitatea pielii. -uleiul de masline,untul de cacao,aloe,balsamul,imperata cylindrica si avocado refac filmul hidrolipidic de protectie a pielii si mentin nivelul de hidratare; -propolisul si vitamina E ofe ra protectie antioxidanta. Ce spun eu:   Folosesc aceasta crema de aproximativ trei luni si este preferata mea. -are o textura d

Bioderma Atoderm Ulei de dus

La prima vedere, m-a surprins placut Uleiul de dus Atoderm,gandindu-ma ca este un produs foarte eficient si calitativ,iar cand l-am folosit,m-am convins de acest lucru. Imi place cum arata recipientul,deoarece este confectionat din plastic dur si are un design reusit,dar este si foarte practic datorita pompitei. Culoarea este placuta,nu ma deranjeaza deloc,iar textura este geniala,foarte fina si cremoasa,dar nu este grasa deloc. Imi place mult parfumul lui delicat,floral,dulceag si foarte feminin. Mi-ar fi placut sa faca o idee mai multa spuma,dar stiu ca nu contine sapun si este foarte ok asa.   Uleiul de dus Atoderm m-a cucerit inca de la prima utilizare,lasandu-mi pielea foarte fina si hidratata. Folosit cu regularitate,a diminuat sensibilitatea si deshidratarea pielii,cauzate de frig.Utilizat dupa epilare,datorita efectului antiiritant,pielea mea s-a vindecat mai repede de iritatii si roseata. Recomand cu incredere Atoderm Ulei de dus,deoarece este un prod

Incaltaminte de iarna de la Standard Shoes

 Cu pasi marunti,iarna incepe sa-si intre in drepturi  si aduce dupa sine frig,precipitatii,vant,iar noi trebuie sa adaptam incaltamintea acestor conditii.  De obicei,aleg sa cumpar ghete  sau cizme  suficient de confortabile pentru mersul pe jos,dar si versatile,pentru a le asorta atat tinutelor mai elegante,cat si celor casual.  De curand,am descoperit magazinul online  Standard Shoes  unde gasim o gama variata de produse:  cizme,ghete,ugg-uri,botine,bocanci,adidasi  si multe altele,avand preturi accesibile si design deosebit.                                                           Sursa foto  Din varietatea de modele,mi-au atras atentia cizmele Dacotta din piele  ecologica de culoare neagra,impermeabile si cu interiorul  captusit.Imi place fermoarul din partea laterala,care desfacut,dezvaluie un alt look,cu tinte si strasuri. Le puteti gasi la pretul de 75 ron. In zilele friguroase,as purta aceste cizme cu o tinuta casual.  Imi place foarte mult